Boala celiacă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Numită și intoleranța la gluten, afectează destul de multă lume, aceștia neputând consuma produse ce conțin grâu, secară și orz. Aceasta se poate declanșa chiar din copilărie și chiar dacă se crede că afectează doar intestinele, această boală se răsfrânge și asupra sistemului nervos, pielii, ficatului și chiar sistemului reproducător.

Cei mai predispuși sunt cei care au în familie, cei cu diabet sau tiroidită autoimună. Simptomele pot fi diferite, persoanele care suferă pot chiar să nu le aibă. Totuși, dacă observați că apar oboseala inexplicabilă, diaree constantă, balonare, dureri abdominale, afte bucale, anemie, scădere în greutate, depresie, avorturi spontane sau infertilitate, va trebui să consultați un medic pentru a vi se face investigațiile necesare. Ca și tratament vi se recomandă să excludeți glutenul din alimentație, din produsele cosmetice, și chiar medicamente, iar nerespectarea lui aduce complicații precum întârzierea dezvoltării, osteoporoză, infertilitate sau unele tipuri de cancer.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *