Boala mână-gură-picior

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

 O infecție foarte des întâlnită, în special la copii, este această boală, extrem de contagioasă, care se transmite prin mâini nespălate, contact prin salivă, fecale sau secreții respiratorii, fiind astfel mai des întâlnită în colectivitate.

   O infecție foarte des întâlnită, în special la copii, este această boală, extrem de contagioasă, care se transmite prin mâini nespălate, contact prin salivă, fecale sau secreții respiratorii, fiind astfel mai des întâlnită în colectivitate. Pe piele apar niște erupții roșii, în special, pe mâini și picioare, și niște bășici, în guriță, afectând în special copiii de până la cinci ani. Perioada de incubație este de o săptămână, când pot apărea unele simtome, precum febra, lipsa poftei de mâncare, dureri de cap și gât, irascibilitate. Deseori copiii mai mici se internează la spital, datorită riscului de deshidratare și a altor complicații. Tratamentul constă în unele creme pentru erupții, ibruprofen pentru febră și calmarea durerilor, chiar și pastile pentru durerile în gât. După aproximativ o săptămână simptomele se diminuează, și este foarte probabil ca să se instaleze o imunitate la astfel de boli infecțioase. Pe piele apar niște erupții roșii, în special, pe mâini și picioare, și niște bășici, în guriță, afectând în special copiii de până la cinci ani. Perioada de incubație este de o săptămână, când pot apărea unele simtome, precum febra, lipsa poftei de mâncare, dureri de cap și gât, irascibilitate. Deseori copiii mai mici se internează la spital, datorită riscului de deshidratare și a altor complicații. Tratamentul constă în unele creme pentru erupții, ibruprofen pentru febră și calmarea durerilor, chiar și pastile pentru durerile în gât. După aproximativ o săptămână simptomele se diminuează, și este foarte probabil ca să se instaleze o imunitate la astfel de boli infecțioase.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *