Pojărelul

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Boală a copilăriei, pojărelul sau rubeola, este cauzată de un virus, deci este contagioasă, și este manifestată prin erupții pe piele, și deseori prin inflamarea ganglionilor.

Este foarte probabil să fie contactată în colectivități, pe cale orală, prin aer, sau tuse ori strănut. Pojărelul este considerată o boala ușoară, fără complicații prea mari. Simptomele sunt aproape insesizabile, o febră ușoară, rinoree ușoară, dureri de cap, niște pete rozalii, pe față, abdomen, mâini și picioare. Acestea se vindecă în decurs de o săptămână, după apariție. Rubeola nu necesită antibiotice, ori alte medicamente, eventual antitermice, dacă febra persistă, însă nu aspirină, fiind contraindicată copiilor.. Ceea ce este indicat este consumul de lichide, odihnă cât mai multă, și evident evitarea colectivităților pentru a nu infecta pe cei sănătoși. Există un vaccin pentru pojărel, administrat în două doze, la vârsta de 3 luni și la 4 ani, pentru imunizare, și evident pentru ameliorarea simtomelor la infectarea cu virusul pojărelului.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *