Stomatita aftoasă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O boală neplăcută cu care se pot confrunta majoritatea copiilor este stomatita aftoasă. Aceasta apare datorită unor infecții din organism, alergii, o igienă precară, sau o stare imunitară deficitară.

Stomatita afectează întreaga cavitate bucală, gingiile, limba, buzele și chiar și obrajii. Aceasta se prezintă sub forma unor pete albicioase, dureroase, însă nu este contagioasă, la fel ca și stomatita herpetică. E necesară vizita la medic, deoarece pot apărea dificultăți la înghițire, febră, lipsa apetitului, salivație crescută, chiar și voma. Ca tratament se recomandă analgezice să reducă durerea, antitermice în cazul febrei, glicerina și clătirea gurii cu apă cu bicarbonate de sodiu. Totodată există anumite soluții pentru a le aplica pe afte, recomandate pentru a evita deshidratarea și pierderea în greutate. De asemenea este bine să vă întăriți sistemul imunitar cu suplimente de vitamine și o schimbare în regimul alimentar, cu mai multe fructe și legume, ceaiuri și evident o igienă bucală riguroasă.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *