Varicela la copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O boală a copilăriei foarte frecventă între 2 și 14 ani, varicela sau vărsatul de vânt, este contagioasă și se manifestă prin erupții pe suprafața pielii. Acestea sunt niște pete mici roșii și ulterior se umflă, conțin un lichid, ți se pot asemăna cu niște picături de rouă.

Trebuie avută o deosebită grijă, deoarece aceste vezicule provoacă mâncărime și în cazul în care se sparg se pot infecta. Se poate ca la copii să se manifeste și o febră ușoară care poate dura vreo trei zile, și dureri abdominale. Însă varicela, după ce a fot contactată capătă imunitate, totuși este fatală în cazul unor persoane cu imunitatea scăzută. Perioada în care poate fi contactată cu precădere de colectivitățile de copii este între februarie și aprilie, între cinci și nouă ani. Aceasta durează aproximativ o săptămână, iar ca tratament nu se recomandă antibiotice, ci consumul de lichide, antitermice și loțiuni pentru mâncărimi. Pentru prevenirea și simptomele mai ușoare se recomandă vaccinarea copiilor, după vârsta de un an.

Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *